fbpx
الجمعة , أبريل 23 2021
الرئيسية / مفردات اللغة السويدية / كلمة اليوم”Sannolik”مع اللفظ الصحيح والامثلة وطريقة الإستخدام

كلمة اليوم”Sannolik”مع اللفظ الصحيح والامثلة وطريقة الإستخدام

كلمة “Sannolik” :هي صفة من صفات اللغة السويدية وأشكالها المختلفة كالتالي :

sannolik, sannolikt, sannolika

 

ولنستمع إلى اللفظ الصحيح لهذة الكلمة

المعنى :


Sannolik = مُحتمل   (ممكن)

en fortsatt minskning förefaller mest sannolik – يبدو أن الانخفاض المستمر لايزال على حاله
det verkar föga sannolikt att vi vinner matchen – يبدو من غير المحتمل أننا سنكسب المباراة

الأمثلة التوضيحية:

Bara en sannolik. مجرد واحدة محتملة.
Jag har två teorier, den ena mer sannolik än den andra. لديّ نظريتان ، أحدهما أكثر احتمالًا من الآخر
Det som sannolik ska vara en ficka mitt på magen sitter i knähöjd. ما يحتمل أن يكون جيبًا في منتصف المعدة يجلس على ارتفاع الركبة
Först övertygas individen om att den falska händelsen är sannolik. أولاً ، الفرد مقتنع بأن الحدث الخاطئ محتمل
Vi ansåg för vår del inte att hypotesen om en sådan rysk avsikt var sannolik. من جانبنا ، لم نعتبر أن فرضية مثل هذه النية الروسية معقولة.
Folkpartiet, med sitt stöd bland tjänstemän, var en annan sannolik samarbetspartner. كان حزب الشعب ، بدعمه من المسؤولين ، شريكا آخر محتملا
Dom förstår inte att en sak som inte ens är sannolik, den kan ju ännu mindre vara sann. إنهم لا يفهمون أن هذا الأمر غير محتمل ، بل قد يكون أقل صحة.
Sverigevänliga New York Times hade redan hösten 1968 uppmärksammat Palme som sannolik efterträdare till Erlander.كانت صحيفة نيويورك تايمز الصديقة للسويد قد لاحظت بالفعل في خريف عام 1968 أن بالمي خليفة محتمل لإيرلاندر.
Mannens blick var överrumplad och avvaktande när Grip steg in, som om en frigivning var lika sannolik som ett slag över ansiktet.
Det mesta hade ingen sannolik betydelse för rättsfallet och annat var för vetenskapligt för att Thóra tillfullo skulle kunna förstå det.
Jag tror faktiskt att din mördare skulle kunna vara ett barn, och av vad du har berättat för mig om den här Barney så verkar han vara en sannolik kandidat.
Den framgång han hoppats på skulle säkert ha varit mer sannolik i mitten av tjugotalet, när det just hade blivit modernt med päls och när folk hade pengar.
Målsägandens beskrivning av händelsen framstår som alltigenom sannolik och hennes berättelse om händelseförloppet har gett ett klart intryck av att vara självupplevd.
Det var alltså en stor fördel om Bjurmans död skedde under så pass komplicerade former att en förståndshandikappad flicka inte skulle vara särskilt sannolik som gärningsman.
När det skett har syftet alltid varit att erbjuda ett grannland alternativ till en annars möjlig eller sannolik anslutning till någon stormakt och därmed ett övergivande av 124.
Men nu har han ett för tiden som vi satt som sannolik för mordet och som jag sagt tidigare, så räcker det inte till mer än att bevisa att han varit inne i badrummet efter mordet, inte under.
Hans inblandning i målet hade blivit mer sannolik än vad hon hade antagit från början, och det gjorde inte saken bättre att hans föräldrar och enhetschefen Glódís teg om mycket som rörde honom.
Utrett är också att målsäganden och Atheer Al Suhairy inte har träffats därefter, och målsäganden förklaring till varför hon fortsatt kontakt med Atheer Al Suhairy förefaller enligt tingsrättens bedömning som sannolik.
Av CIA blev han betraktad som en sannolik förrädare på grund av ekonomiska oegentligheter begångna av hans fru, och det besvärande faktumet att hans gravida hustru hade sagt åt honom att lämna kontoret alldeles innan det sprängdes.

هل يمكنك الأن صياغة جملة بإستخدام هذة الكلمة الأن؟ إكتبها إذا في التعليقات!

إختبارات التيوري
الأحرف السويديةالطقسأعضاء الجسم
الأرقام أيام الأسبوع الملابس
الأفعال المساعدةالمهنالعكوس
الفصول و الأشهر الألوان كلمات شائعة
الضمائر الفواكهأدوات الربط
الجمعكلمات الأستفهامضمائر التملك
أختصارات اللغة السويديةالدول والجنسياتظروف المكان
احرف الجرالضمائر الإنعكاسيةالفرق بين الصفة و الظرف
مجموعات الأفعالالجمل الأساسيةكلمات En و Ett
الجمع وقواعدةالضمائر الشخصيةالضمير Man
محادثة في المتجرمحادثة في المطارفلم سويدي
إختبار سماعي Cإختبار قواعد Bإختبار سماعي B
مفاتيح المحادثة غرفة المعيشةأهم 100 سؤال
شراء سيارةمحادثة في البنكإستئجار شقة
مفردات هامةأهم الجمل90 يوماً لتعلم اللغة
ترتيب الكلام50 سؤال هامتحديد المستوى
محادثات يومية قصيرةالسؤال للسماح بفعل شيء‬الفعل Hålla بعدة معاني
مفردات اللغة السويديةالفعل kommer بالكثير من المعانيالفعل går بعدة معاني

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *